Ördöggerinc / Décsy Eszter, String Theory – EXKLUZÍV KÖTÉS

9900Ft

  • Szerző: Décsy Eszter
  • Zene: String Theory (Takács József, Varjú Attila, Balogh Balázs)
  • Olvas: Kalapos Éva Veronika, Kautzky Armand, Pálos Hanna
  • ISBN: 978-963-12-6546-0
  • Megjelenés: könyv + eBook + hanganyag
Kategóriák: , Címke:

Leírás

Elkészült az Ördöggerinc hangvíziós zenovelláinak exkluzív, kézzel kötött változata is, a’la Dávid Barbara könyvkötőművész.

Barbara ébenfekete, lágy tapintású bőrbe burkolta a zenovellákat. A köteten a gerincoszlopot szimbolizáló csontszínű velúrbőr intarzia és egy vörös “sebhely” ível át, szinte körbeölelve a könyvtestet. Összesen 5 darab készült, így valóban egy különleges és egyedi összművészeti tárgyat tudhatsz a magadénak, ha megrendeled. Az exkluzív kiadás bolti forgalomba nem kerül, kizárólag innen, a webshopból juthatsz hozzá. Csapj le rá!

Természetesen ehhez is ajándékba adjuk a teljes hanganyagot és az eBook változatot (ePUB formátumban).

 

 

A kötetről:

Mi köti össze Kautzky Armandot egy barcelonai félszemű kurvával? És Platónt a String Theory zenekarral? Az embernek 33-35 csigolyája van, de mennyi van az ördögnek? És hogy jön ide Marquez magánya?
A kapocs az Ördöggerinc, egy modern, zenei elemekkel tűzdelt hangoskönyv, amely egy novellatrilógiára épül, egyfajta fúzió szépirodalmi szöveg és könnyűzene között.

 

A novellatrilógia három ember életének mágikusan összefonódó viszonyát tárja fel, és közben egy Barcelonához közeli elhagyatott színháztól a Keleti Pályaudvar mocskos utcáin át a Balatonfelvidékig tartó bizarr utazásra invitál minket. Alapul veszi a platóni androgün-mítoszt megtűzdelve mitológiai utalásokkal, miközben a történetek napjainkban játszódnak egyfajta marquezi mágikus realizmusban. A szövegek erős vizualitása David Lynch-i hangulatokat hordoz, melyet a progresszív atmoszférikus zene még jobban felerősít.

Rockos-pszichedelikus-jazzes gitártémák, sámánisztikus dobok és hang-dob, didgeridoo, dörgő basszusok, hegedű, folkelemek és elektonika okos keveréke adja a történetnek megágyazó zenei alapokat, melyet a String Theory zenekar három tagja, Takács József ’Jozzy’, Balogh Balázs és Varjú Attila írt és hangszerelt. Décsy Eszter novelláinak felolvasásához pedig megnyerték maguknak Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész-szinkronszínészt, Pálos Hannát, aki a Katona József Színház állandó társulati tagja, illetve az író-drámaíró-énekes Kalapos Éva Veronikát.

 

A könyv hagyományos változatát itt találod, amit ha személyesen szeretnél beszerezni, ezekben a boltokban teheted meg.

 

 

Comments

comments