Ördöggerinc projekt / Décsy Eszter, String Theory (eBook + hanganyag)

1900Ft

  • Szerző: Décsy Eszter
  • Zene: String Theory (Takács József, Varjú Attila, Balogh Balázs)
  • Olvas: Kalapos Éva Veronika, Kautzky Armand, Pálos Hanna
  • ISBN: 978-963-12-6546-0
  • Megjelenés: eBook + hanganyag
Kategóriák: ,

Leírás

Mi köti össze Kautzky Armandot egy barcelonai félszemű kurvával? És Platónt a String Theory zenekarral? Az embernek 33-35 csigolyája van, de mennyi van az ördögnek? És hogy jön ide Marquez magánya?
A kapocs az Ördöggerinc, egy modern, zenei elemekkel tűzdelt hangoskönyv, amely egy novellatrilógiára épül, egyfajta fúzió szépirodalmi szöveg és könnyűzene között.

 

A novellatrilógia három ember életének mágikusan összefonódó viszonyát tárja fel, és közben egy Barcelonához közeli elhagyatott színháztól a Keleti Pályaudvar mocskos utcáin át a Balatonfelvidékig tartó bizarr utazásra invitál minket. Alapul veszi a platóni androgün-mítoszt megtűzdelve mitológiai utalásokkal, miközben a történetek napjainkban játszódnak egyfajta marquezi mágikus realizmusban. A szövegek erős vizualitása David Lynch-i hangulatokat hordoz, melyet a progresszív atmoszférikus zene még jobban felerősít.

 

Rockos-pszichedelikus-jazzes gitártémák, sámánisztikus dobok és hang-dob, didgeridoo, dörgő basszusok, hegedű, folkelemek és elektonika okos keveréke adja a történetnek megágyazó zenei alapokat, melyet a String Theory zenekar három tagja, Takács József ’Jozzy’, Balogh Balázs és Varjú Attila írt és hangszerelt. Décsy Eszter novelláinak felolvasásához pedig megnyerték maguknak Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész-szinkronszínészt, Pálos Hannát, aki a Katona József Színház állandó társulati tagja, illetve az író-drámaíró-énekes Kalapos Éva Veronikát.

 

 

A kötet bemutatója november 17-én lesz a Bujdosó kertben (1082 Budapest, Vajdahunyad utca 4.) (facebookon itt találjátok az eseményt)

 

A novellákat Décsy Eszter írta, akinek több novelláját publikálták már (Szépirodalmi Figyelő, ÚjNautilus, Ezredvég), 2013-ban jelent meg első könyve az Ab Ovo Kiadónál; közel egy évet töltött Indonéziában művészeti ösztöndíjasként, ahol tradicionális művészeteket és zenét is tanult, a kötet ezeket az élményeket dolgozza fel rendhagyó útleírásként. 2013 óta a Fiatal Írók Szövetségének tagja, több zenés-irodalmi rendezvényt szervezett már. 2012-ben alapította a NOWmagazint, egy zenei-kulturális magazint azzal a céllal, hogy támogassák a hazai feltörekvő tehetségeket, így ismerte meg a String Theory zenekar tagjait is. (Décsy Eszter a facebookon)

 

A String Theory zenekar 2009-ben alakult a Fonogram-díjas Wendigo és a Leander Rising zenekar gitárosának, Takács ’Jozzy’ Józsefnek kezdeményezésére. Célja egy olyan együttes létrehozása volt, mely főként az elektromos gitárhangzást előtérbe helyezve, lazán szervezett keretek között járul hozzá a pozitív, groove-os, energikus improvizáción alapuló, a közönség számára mégis könnyen befogadható, dallamos zenei produkció megteremtéséhez. A zenekar tagjai közül Varjú Attila dobos (jelenlegi zenekarai még: Ghymes, Folksz) fog részt venni a lemez elkészítésében, valamint Balogh Balázs, aki didgeridoo, doromb és ütőhangszerek kombinációjával visz egyedi színt az együttesbe.
A zenekar többször fellépett már többek között az A38 hajón is, előszeretettel vesznek részt művészeti projektekben és játszottak már a Fiatal Írók Szövetségének felolvasóestjén is. (String Theory a facebookon)

 

Ha könyvet is szeretnél, azt itt találod!

 

Az elektronikus változat ePUB formátumú!

Comments

comments